
Österbotten på Tallrikens mål är att genom informationsförmedling skapa ett kunskapscenter där livsmedelsproducenter, livsmedelsförädlare och -företagare, experter inom företagande, marknadsföring och produktion tillsammans kan utveckla, utvecklas, samarbeta, nätverkande, sparra och växa till. Genom ett kunskapscenter förstärks primärproduktionens och livsmedelsbranschens roll och betydelse i den lokala försörjningsberedskapen.
Projekttid: 1.10.2022 – 31.12.2024
Projektägare: ProAgria Österbottens Svenska Lantbrukssällskap
Finansieras av: Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, NTM-centralen i Österbotten


Österbotten på tallrikens brändnamn är Kvarken Plate. På sidan kvarkenplate.fi hittar du information om projektets aktiviteter, gårdsbutikskartan och annan väsentlig information som berör verksamheten.
Kvarken Plate finns översatt till tre språk:
Projektets målsättningar

Producenter
Nya kanaler att sälja och marknadsföra sina produkter.

Livsmedelsföretagare
Ökad kunskap om marknadsföring, starkare nätverk och ökad kundkrets.

Konsumenter
Ökad kännedom om närmat och landsbygden.
Vidareutveckling av gårdsbutikskartan
Efter avslutad projekttid

Projektet Österbotten på tallriken! bidrar till uppbyggandet av ett kunskapscenter där
livsmedelsproducenter, livsmedelsförädlare och -företagare, experter inom företagande, marknadsföring och produktion möts dagligen. Projektet bidrar även till ett ökat kunnande om den lokala matproduktionen och kännedom om de lokala producenterna bland de österbottniska kommuninvånarna.
Utöver att projektet vill lyfta fram de lokala producenter, som aktivt jobbar för att producera vår mat, vill projektet lyfta fram betydelsen av både inhemsk och lokal matproduktion ur en beredskapssynvinkel.
Händelser under projekttiden

13.2.2023 Smakernas Österbotten – Ett seminarium om gårdsbutiker och närmat
Läs mera i vårt pressmeddelande och på Dynamos hemsida.
30.5.2023 Pressinfo på Annagården i Pensala, Nykarleby. Läs mer här.

Boosta ditt livsmedelsföretag!
Kom med på inspirerande workshops kring marknadsföring och försäljning på nätet. Yrkeshögskolan Novia och ProAgria Lantbrukssällskapet ordnar workshops för företagare inom småskalig livsmedelsproduktion och livsmedelsförädling. Anmäl dig senast 29.9.2023 via denna länk.
Workshop #1 Sociala medier
Torsdag 12.10.2023 kl. 9-12, Yrkeshögskolan Novia, Vasa
Workshop #2 Mat- och produktfotografering
Torsdag 26.10.2023 kl. 9-12, Yrkeshögskolan Novia, Vasa
Workshop #3 Branding
Torsdag 9.11.2023 kl. 9-12, Yrkeshögskolan Novia, Vasa
Workshop #4 Digitala verktyg
Torsdag 23.11.2023 kl. 9-12, Yrkeshögskolan Novia, Vasa
Mera information om utbildningstillfällena hittar du på KvarkenPlates hemsida.
Projektteamet

Harriet Sundholm
Projektledare, 050 476 7171 harriet.sundholm@proagria.fi

Victoria Vikstrand
Informatör, 050 418 9210 victoria.vikstrand@lantbrukssallskapet.fi

Mats Sabel
Sakkunnig, 046 9229059 mats.sabel@lantbrukssallskapet.fi


Workshopserie: Boosta ditt livsmedelsföretag
Boosta ditt livsmedelsföretag! Kom med på inspirerande workshops kring marknadsföring och försäljning på nätet. Yrkeshögskolan Novia och ProAgria Lantbrukssällskapet ordnar workshops för företagare inom småskalig

ProAgria Lantbrukssällskapet tar över stafettpinnen
Efter många år av projektverksamhet inom livsmedelsbranschen övertar ProAgria Lantbrukssällskapet ansvaret för nästa livsmedelsprojekt. – Vi är glada att ProAgria Lantbrukssällskapet tar över arbetet med