
Österbotten på Tallrikens mål är att genom informationsförmedling skapa ett kunskapscenter där livsmedelsproducenter, livsmedelsförädlare och -företagare, experter inom företagande, marknadsföring och produktion tillsammans kan utveckla, utvecklas, samarbeta, nätverkande, sparra och växa till. Genom ett kunskapscenter förstärks primärproduktionens och livsmedelsbranschens roll och betydelse i den lokala försörjningsberedskapen.
Projekttid: 1.10.2022 – 31.12.2024
Projektets målsättningar

Producenter
Nya kanaler att sälja och marknadsföra sina produkter.

Livsmedelsföretagare
Ökad kunskap om marknadsföring, starkare nätverk och ökad kundkrets.

Konsumenter
Ökad kännedom om närmat och landsbygden.
Vidareutveckling av gårdsbutikskartan
Efter avslutad projekttid

Projektet Österbotten på tallriken! bidrar till uppbyggandet av ett kunskapscenter där
livsmedelsproducenter, livsmedelsförädlare och -företagare, experter inom företagande, marknadsföring och produktion möts dagligen. Projektet bidrar även till ett ökat kunnande om den lokala matproduktionen och kännedom om de lokala producenterna bland de österbottniska kommuninvånarna.
Utöver att projektet vill lyfta fram de lokala producenter, som aktivt jobbar för att producera vår mat, vill projektet lyfta fram betydelsen av både inhemsk och lokal matproduktion ur en beredskapssynvinkel.
Händelser under projekttiden

13.2.2023 Smakernas Österbotten – Ett seminarium om gårdsbutiker och närmat
Läs mera i vårt pressmeddelande och på Dynamos hemsida.
Projektteamet

Harriet Sundholm
Projektledare, 050 476 7171 harriet.sundholm@proagria.fi

Victoria Vikstrand
Informatör, 050 418 9210 victoria.vikstrand@lantbrukssallskapet.fi


ProAgria Lantbrukssällskapet tar över stafettpinnen
Efter många år av projektverksamhet inom livsmedelsbranschen övertar ProAgria Lantbrukssällskapet ansvaret för nästa livsmedelsprojekt. – Vi är glada att ProAgria Lantbrukssällskapet tar över arbetet med