VASA

Handelsesplanaden 16 D
65100 Vasa

BENNÄS

Mjölvägen 2
68910 BENNÄS

NÄRPES

Vasavägen 41
64200 NÄRPES

Svenskspråkig informations- och nätverksträff på SPRING23 i Tammerfors

Svenskspråkig informations- och nätverksträff på Spring23 i Tammerfors - innovationer i Sverige och i Finland

En svenskspråkig informations- och nätverksträff arrangeras i samband med evenemanget SPRING23. Det svenska inslaget i programmet arrangeras tisdagen den 28 mars kl. 10 – 12 på Scandic Rosendahl. Efter tillställningen bjuds alla deltagare till en nätverkslunch. 

På informations- och nätverksträffen kommer vi att höra mera om hur man jobbar med innovationsfrågor i Sverige i relation till EIP-grupper och AKIS. På plats i Tammerfors finns Jennie Cederholm-Björklund. Hon jobbar som innovationscoach vid Sveriges Landsbygdsnätverk vid Jordbruksverket.

Vi vår också höra mera om ProAgria Lantbrukssällskapets nystartade EIP-projekt i Svenskfinland. Direktör Meira-Pia Lohiluoma från ProAgria Lantbrukssällskapet berättar mera om projektet Beredskapsplan för vattenhantering på Söderfjärden under rubriken Beredskapsplan mot klimatförändring, är det ens möjligt? Som moderator vid tillfället fungerar nätverkskoordinator Ann-Sofi Backgren vid Landsbygdsnätverket/Livsmedelsverket. 

SPRING23 samlar FoU-aktörer och finansiärer på landsbygden och livsmedelssektorn den 28–29 mars. Platsen är Scandic Rosendahl i Tammerfors. Evenemanget erbjuder tips och idéer kring primärproduktionens råvaror och teknologier, livsmedel och relaterade affärsinriktade innovationer på landsbygden.

Evenemanget vänder sig till projektaktörer inom lantbruks- och trädgårdsnäringen, tillväxtföretag, finansieringsintresserade och branschaktörer som berörs av ovan nämna ämnen.

Det blir två intensiva dagar i Tammerfors med många programpunkter och möjligheter att nätverka. Bakom evenemanget står AgriHubi-expertnätverk för lantbruks- och trädgårdsföretagare. Övriga samarbetspartners är Landsbygdsnätverket, ProAgria, MTK, Livsmedelsverket och yrkeshögskolor inom naturresursområdet.

Okategoriserade
Madelene Lindqvist

Söderfjärden öppet hus 4-5.7.2024

Bekanta dig med det unika odlingslandskapet på Söderfjärden! Strax söder om Vasa, mitt på Söderfjärden hittar du Meteorians besökscenter. Innovationsprojektet Beredskapsplan för vattenhantering på Söderfjärden presenterar projektets resultat och förevisar mätstationer för grundvattenmätning.

Läs mer »