VASA

Handelsesplanaden 16 D
65100 Vasa

BENNÄS

Mjölvägen 2
68910 BENNÄS

NÄRPES

Vasavägen 41
64200 NÄRPES

Svenskspråkig informations- och nätverksträff på SPRING23 i Tammerfors

Svenskspråkig informations- och nätverksträff på Spring23 i Tammerfors - innovationer i Sverige och i Finland

En svenskspråkig informations- och nätverksträff arrangeras i samband med evenemanget SPRING23. Det svenska inslaget i programmet arrangeras tisdagen den 28 mars kl. 10 – 12 på Scandic Rosendahl. Efter tillställningen bjuds alla deltagare till en nätverkslunch. 

På informations- och nätverksträffen kommer vi att höra mera om hur man jobbar med innovationsfrågor i Sverige i relation till EIP-grupper och AKIS. På plats i Tammerfors finns Jennie Cederholm-Björklund. Hon jobbar som innovationscoach vid Sveriges Landsbygdsnätverk vid Jordbruksverket.

Vi vår också höra mera om ProAgria Lantbrukssällskapets nystartade EIP-projekt i Svenskfinland. Direktör Meira-Pia Lohiluoma från ProAgria Lantbrukssällskapet berättar mera om projektet Beredskapsplan för vattenhantering på Söderfjärden under rubriken Beredskapsplan mot klimatförändring, är det ens möjligt? Som moderator vid tillfället fungerar nätverkskoordinator Ann-Sofi Backgren vid Landsbygdsnätverket/Livsmedelsverket. 

SPRING23 samlar FoU-aktörer och finansiärer på landsbygden och livsmedelssektorn den 28–29 mars. Platsen är Scandic Rosendahl i Tammerfors. Evenemanget erbjuder tips och idéer kring primärproduktionens råvaror och teknologier, livsmedel och relaterade affärsinriktade innovationer på landsbygden.

Evenemanget vänder sig till projektaktörer inom lantbruks- och trädgårdsnäringen, tillväxtföretag, finansieringsintresserade och branschaktörer som berörs av ovan nämna ämnen.

Det blir två intensiva dagar i Tammerfors med många programpunkter och möjligheter att nätverka. Bakom evenemanget står AgriHubi-expertnätverk för lantbruks- och trädgårdsföretagare. Övriga samarbetspartners är Landsbygdsnätverket, ProAgria, MTK, Livsmedelsverket och yrkeshögskolor inom naturresursområdet.

Vatten och miljö
Madelene Lindqvist

Innovationsgruppen i Nederländerna

Innovationsgruppen för Projektet Beredskapsplan för söderfjärden- grundvattenkartläggning, har varit på en resa till Nederländerna för att bekanta sig med vattenhanteringen.

Läs mer »
Utbildning
Madelene Lindqvist

Växtskyddsexamen vinter 2023

Fysiska kurser med tillhörande tent är planerade ännu under 2023 enligt följande: 30.11. kl. 12-15 Vörå Norrvalla Vöråvägen 305 4.12. kl. 12-15 Optima, Trädgårdsgatan 30

Läs mer »
Nyheter
Madelene Lindqvist

Beredskapswebinarier november 2023

Projektet Beredskap i Österbotten arrangerar i november en webinarieserie via Teams. Tillfällena är kostnadsfria och ordnas onsdagar kl. 10-11.   Anmäl dig senast måndagen innan kl.

Läs mer »