VASA

Handelsesplanaden 16 D
65100 Vasa

BENNÄS

Mjölvägen 2
68910 BENNÄS

NÄRPES

Vasavägen 41
64200 NÄRPES

10 år som direktör

Meira-Pia Lohiluoma – 10 år som direktör på ProAgria Lantbrukssällskapet

En direktörs tankar och reflektion över rollen, ProAgria Lantbrukssällskapet och att vara del av en gemenskap.

10.2.2014 inledde Meira-Pia sin bana som direktör för ProAgria Lantbrukssällskapet. I år firar hon 10 år! 

För tio år sedan stängde jag dörren till en helt fantastisk arbetsgemenskap inom naturbruksutbildningarna vid Yrkesakademin i Österbotten, och öppnade dörren till den okända världen inom ProAgria Lantbrukssällskapet! Lite visste jag egentligen vad jag gav mig in på (kanske bra så?), men modigt (vet ej varifrån det kom!) hade jag bestämt mig att vara öppen för alla och allt, våga, lita, lyssna, observera, leda med ärlighet och ödmjukhet….. Jag är tacksam, så tacksam för dessa 10 åren som gått (och de har gått snabbt!)

2014 gjorde Österbottens Svenska Lantbrukssällskaps styrelse, enligt mig, ett mycket modigt beslut genom att anställa en () ung kvinna med små barn, finska som modersmål och noll erfarenhet från rådgivningsbranschen till Lantbrukssällskapets direktör! Jag är tacksam för möjligheten och stödet; och har gjort mitt bästa så att styrelsen inte har behövt ångra sitt beslut!

Tio intensiva år, mitt i kärnan för det som jag värdesätter så högt; levande landsbygd, produktion av inhemsk mat, kunskap och utveckling, gemenskap och optimism! Jag har fått vara delaktig i betydelsefulla saker, fattat beslut som har betydelse och direkt påverkan, utvecklat och uppmuntrat, vuxit med och vid sidan om, haft synpunkter som betytt, tyckt till och om, ifrågasatt men oftast gillat och hoppat med, hjälpt till och tagit vidare, vågat fatta både rätt och fel beslut men har gjort valen dvs. fattat beslut!

Tio år har format mig som ledare och gett mig nya egenskaper. Jag har försökt bibehålla de bästa och försökt tonat ner de sämsta 😊. Under tio års tid har jag format Lantbrukssällskapet tillsammans med mina kollegor och styrelse. Vi har vuxit till en stark organisation med både en tydlig vision och mission, en organisation med betydelsefull roll inom den Österbottniska primärproduktionen, en arbetsgemenskap utan likheter, en arbetsplats med möjligheter och framåtanda – vilket Sällskap!

Tio år på Lantbrukssällskapets direktörspost är bara en liten, liten, liten tidsperiod i Lantbrukssällskapets snart 120 åriga historia! Men jag vill fira mina tio år med stolthet och tacksmanhet, som första kvinnlig direktör i en snart 120 årig organisation som har starka rötter i den Österbottniska jorden och en lysande framtid framför sig!

Tacksam & stolt för det vi gör och det vi som Sällskap och jag är, dagligen!

Text: Meira-Pia Lohiluoma, direktör
Foto: Madelene Lindqvist

En direktörs tankar och reflektion över rollen, ProAgria Lantbrukssällskapet och att vara del av en gemenskap.
Okategoriserade
Madelene Lindqvist

Söderfjärden öppet hus 4-5.7.2024

Bekanta dig med det unika odlingslandskapet på Söderfjärden! Strax söder om Vasa, mitt på Söderfjärden hittar du Meteorians besökscenter. Innovationsprojektet Beredskapsplan för vattenhantering på Söderfjärden presenterar projektets resultat och förevisar mätstationer för grundvattenmätning.

Läs mer »