VASA

Handelsesplanaden 16 D
65100 Vasa

BENNÄS

Mjölvägen 2
68910 BENNÄS

NÄRPES

Vasavägen 41
64200 NÄRPES

Ansökan om kostnadsstöd för el och gödsel

Det temporära kostnadsstödet för jordbruk och vattenbruk ersätter företagen för prisstegringen på gödselmedel och el som orsakat förhöjda produktionskostnader. Stödet beviljas till yrkesmässigt verksamma utövare inom jordbruket och vattenbruket. Stödet ansöks från Statskontoret via den elektroniska ansökningstjänsten under tidsperioden 1.6.-31.7.2023.

Man kan bekanta sig med anvisningarna via Statskontorets hemsida: https://www.valtiokonttori.fi/sv/uutinen/jordbrukets-och-vattenbrukets-kostnadsstod-kan-ansokas-1-6-sa-har-forbereder-du-dig-infor-ansokan/

Där framkommer villkoren man ska uppfylla för att få kostnadsstödet.

Ett svenskspråkigt webbinarium hålls 25.5.2023 kl 10.15-11.15 angående ansökan om kostnadsstöd. Ingen förhandsanmälan behövs. Man kan delta via denna länk: https://www.valtiokonttori.fi/sv/uutinen/webbinarium-jordbrukets-och-vattenbrukets-kostnadsstod-25-5-kl-10-15/

De jordbrukare som har möjlighet att ansöka om kostnadsstöd för el och gödsel ska vara i kontakt med sin bokförare snarast möjligt för att säkerställa sig om att bokföraren har möjlighet att ansöka om stödet. Material för ansökan ska inlämnas snarast möjligt till bokföraren.

Observera att sommarsemestrar kommer emot. Bokföringssällskapets kontor i Bennäs har stängt vecka 28-30 dvs 10.7- 28.7.2023. Öppet endast mot tidsbokning under den perioden.

Okategoriserade
Madelene Lindqvist

Söderfjärden öppet hus 4-5.7.2024

Bekanta dig med det unika odlingslandskapet på Söderfjärden! Strax söder om Vasa, mitt på Söderfjärden hittar du Meteorians besökscenter. Innovationsprojektet Beredskapsplan för vattenhantering på Söderfjärden presenterar projektets resultat och förevisar mätstationer för grundvattenmätning.

Läs mer »