Aktuellt om Coronavirus situation (uppdaterad 15.3.2020)

Bästa kunder!

Vi uppmanar er att informera Lantbrukssällskapets medarbetare inför vårt besök ifall ni har förkylningssymptom. Vi vill du ska veta att vi alltid är tillgängliga digitalt om du skulle blivit drabbad av förkylningssymptom eller en karantänperiod!

Lantbrukssällskapet följer aktivt myndighetens rekommendationer för att hantera risker kring Corona.

Vi arbetar som vanligt med vår rådgivning och gårdsbesök! Vi har tagit fram rekommendationer för våra resor, möten och externa kontakter. Målsättningen med dessa rekommendationer är att värna om både våra kunders och vår egen verksamhet.

Inom Lantbrukssällskapet gör vi allt vi kan för att förhindra en ökad smittspridning i Österbotten och därmed ställer vi in möten med många deltagare, det här för att minimera smittorisken för våra kunder.  Dag för dag följer vi aktuella förändringar av myndigheters rekommendationer och anpassar vårt arbete därefter.

Har du besökt riskområden som till exempel Italien, Iran eller länder i Asien, uppmanar vi dig att vara extra försiktig under två följande veckor.

Vi vill du ska veta att vi alltid är tillgängliga digitalt om du skulle blivit drabbad av en karantänperiod!

Några exempel på enkla råd för att förebygga smittspridning

Undvik att ta i hand när du hälsar.

Tvätta händerna noga och ofta.

Undvik att röra vid ögon, näsa och mun.

Täck näsa och mun vid nysning eller hosta.
Ifall du misstänker smitta, ta kontakt med din egen hälsovårdscentral!

 

Mera information hittar ni via följande myndighetssidor;

www.thl.fi

www.mela.fi

www.mtk.fi

www.ett.fi

MTK’s podcast https://www.mtk.fi/-/maaltavastaajat-1

ETT har gett anvisningar åt husdjursgårdar (översättning till svenska pågår som bäst!): https://www.ett.fi/wp-content/uploads/2020/03/ETT-ohje-koronavirustartunnan-varalta-tuotantoel%C3%A4intiloille.pdf